preskoči na sadržaj
O školi

      

  

Osnovna škola Ljudevita Gaja iz Zaprešića sastoji se od osmorazredne matične škole. Učenici naše škole uglavnom stanuju u sjeverozapadnom dijelu Zaprešića, a manji broj putuje sa šireg područja iz okolice Zaprešića. Za učenike putnike osiguran je prijevoz jer je Zaprešić dobro prometno povezan sa svojom širom okolicom, a također i sa Zagrebom.

Kulturna povezanost sa Zagrebom je dobro  zastupljena te ćemo stoga i ove školske godine raditi na uspostavljanju suradnje s kulturnim institucijama Zagreba.

Kulturna baština Zaprešića je bogata i ima dugu tradiciju. Spomenici kulture se održavaju i obnavljaju zajedničkim naporima Grada Zaprešića i Ministarstva RH.

Tijekom cijele školske godine 2015./2016. naši će se učenici uključivati u kulturnu obnovu te upućivati na nacionalnu prošlost, povijest, običaje i kulturno blago. Socio-ekonomska struktura je uglavnom zadovoljavajuća te se ne razlikuje bitno u usporedbi sa sličnim školama u Zagrebu.

Unutrašnji prostor škole čine 24 učionice, radionica za izvođenje nastave tehničke kulture, učionica za informatiku, školska knjižnica, dvorana za tjelesnu i zdravstvenu kulturu i mala dvorana. Unutrašnji prostor škole predviđen je za najviše 960 učenika za rad u dvije smjene u  redovitoj  nastavi. Na početku školske godine 2015./2016. u našu školu upisano je 865 učenika, a raspoređeni su u 37 razrednih odjela. U školi imamo četiri razredna odjela u koje su uključeni učenici koji borave u produženom boravku.

Nastava se izvodi u dvije smjene. U prvoj smjeni nalazi se 18 razrednih odjela (4 odjela drugih razreda, 5 odjela četvrtih razreda, 4 odjela šestih razreda i 5 odjela osmih razreda). U drugoj smjeni nalazi se 19 razrednih odjela (5 odjela pvih razreda, 5 odjela trećih razreda, 5 odjela petih razreda i 4 odjela sedmih razreda).

Nastava tjelesne i zdravstvene kulture izvodi se u sportskoj dvorani i na novoizgrađenim sportskim terenima.

Škola ima dvije  informatičke učionice. Raspolažemo s optimalnom količinom računala i pisača. Informatička  oprema  redovito  se  obnavlja  i  održava. Od  prošle školske godine u školi provodimo projekt  e – Dnevnik.

OŠ Ljudevita Gaja ima uređen park ispred školske zgrade te sportske terene iza zgrade. Škola ih koristi za izvođenje nastave tjelesne i zdravstvene kulture i slobodne  aktivnosti.

Oko školske zgrade, školskog dvorišta i sportskih terena izgrađena je ograda. Izgradnja ograde povećala je sigurnost naših učenika.

Na cijeloj školskoj zgradi zamijenjeni su dotrajali prozori.

Završena je dogradnja škole te ovu školsku godinu počinjemo u novom prostoru. Ukupno je dograđeno 944,25 m² prostora, 8 učionica s pratećim kabinetima, sanitarni čvor, rampa i dizalo za invalide. U dograđenom dijelu škole, u prizemlju, nastavu i produženi boravak imaju učenici 1. i 2. razreda koji su uključeni u produženi boravak. Na katu su učionice tehničke kulture, informatike i stranih jezika.

Održavanje travnjaka oko škole obavljaju zaposlenici škole i učenici, a  zbog velike površine travnjaka košnju obavlja Komunalno poduzeće Zaprešić.
Pristup e-Dnevniku


Digitalni školski list


TražilicaKalendar
« Studeni 2015 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


Vodič za roditelje


Okvirni vremenik


Školski kurikulum

 


Informacije


Anketa (mala)
Udžbenike:

Korisni linkovi
Učenici

Učitelji

Općenito

Roditelji


Sigurnost djece


Važni datumi


RSS Reader
Kalendar
20.11.2015. 12:21
20. studenoga - Međunarodni dan djeteta
Međunarodni dan djeteta obilježava se 20. studenoga s ciljem boljeg razumijevanja, prihvaćanja i dobrobiti sve djece. Generalna skupština UN-a je 20. studenoga 1959. godine usvojila "Deklaraciju o pravima djeteta", a 1989. godine "Konvenciju o pravima djeteta". Od 20. studenoga 1989. godine u cijelome se svijetu obilježava Međunarodni dan djeteta, koji je potaknula Organizacija Ujedinjenih naroda i njezine specijalizirane ustanove.


 

preskoči na navigaciju