preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Brojač posjeta
Ispis statistike od 16. 9. 2011.

Ukupno: 526535
Ovaj mjesec: 17806
Ovaj tjedan: 2148
Danas: 148
Natjecanja

                                                 Vremenik natjecanja 2014.

                                                Opće upute za provedbu natjecanja 2014.

Eko škola

 

Uč. generacije
Jelovnik
 
O školi

      

       

Osnovna škola Ljudevita Gaja iz Zaprešića sastoji se od osmorazredne matične škole i četverorazredne područne škole u Pojatnom. Učenici naše škole uglavnom stanuju u sjeverozapadnom dijelu Zaprešića, a manji broj putuje sa šireg područja iz okolice Zaprešića. Za učenike putnike osiguran je prijevoz jer je Zaprešić dobro prometno povezan sa svojom širom okolicom, a također i sa Zagrebom.

Kulturna povezanost sa Zagrebom je dobro  zastupljena te ćemo stoga i ove školske godine raditi na uspostavljanju suradnje s kulturnim institucijama Zagreba.

Kulturna baština Zaprešića je bogata i ima dugu tradiciju. Spomenici kulture se održavaju i obnavljaju zajedničkim naporima Grada Zaprešića i Ministarstva RH.

            Tijekom cijele školske godine 2013./2014. naši će se učenici uključivati u kulturnu obnovu te upućivati na nacionalnu prošlost, povijest, običaje i kulturno blago. Socio-ekonomska struktura je uglavnom zadovoljavajuća te se ne razlikuje bitno u usporedbi sa sličnim školama u Zagrebu.

 

Unutrašnji prostor škole čini 17 učionica, radionica za izvođenje nastave tehničke kulture, učionica za informatiku, školska knjižnica, dvorana za tjelesnu i zdravstvenu kulturu i mala dvorana. Unutrašnji prostor škole predviđen je za najviše 960 učenika za rad u dvije smjene u  redovitoj  nastavi. Na početku školske godine 2013./2014. u našu školu upisana su 942 učenika, a raspoređeni su u 40 razrednih odjela. U školi imamo šest razrednih odjela u koje su uključeni učenici koji borave u produženom boravku, a to nam značajno otežava organizaciju rada zbog pomanjkanja prostora.

Nastava se izvodi u dvije smjene. U prvoj smjeni nalazi se 19 razrednih odjela (5 odjela prvih razreda, 5 odjela trećih razreda, šesti b razred, 4 odjela petih razreda i 4 odjela sedmih razreda). U drugoj smjeni nalazi se 18 razrednih odjela (5 odjela drugih razreda, 4 odjela četvrtih razreda, 4 odjela šestih razreda i 5 odjela osmih razreda).

Nastava tjelesne i zdravstvene kulture izvodi se u športskoj dvorani i na novoizgrađenim športskim terenima.

Škola ima  informatičku učionicu. Raspolažemo sa 20 računala i 2 pisača. Informatička  oprema  se  redovito  obnavlja  i  održava.

U područnoj školi u Pojatnom imamo dvije učionice i prostor  mjesnog  odbora  koji  koristimo  za  izvođenje  nastave. Nastava se izvodi u jednoj  smjeni. U prvoj smjeni nastavu pohađaju učenici  sva  tri  razredna  odjela (učenici 1. razreda,  učenici 3. i 4. kombiniranog razrednog odjela i  učenici  2. razreda).

 

Matična škola ima uređen park ispred školske zgrade te športske terene iza zgrade. Škola ih koristi za izvođenje nastave tjelesne i zdravstvene kulture i slobodne  aktivnosti.

Oko školske zgrade, školskog dvorišta i športskih terena izgrađena je ograda. Izgradnja ograde povećala je sigurnost naših učenika.

Na cijeloj školskoj zgradi zamijenjeni su dotrajali prozori. Škola je izradila projektnu dokumentaciju za  dogradnju škole te ishodila lokacijsku dozvolu i potvrdu glavnog projekta. Planiramo  dograditi  oko  1000 m učioničkog  prostora, 8 učionica s  pratećim kabinetima.

Područna škola u Pojatnom ima asfaltirano dvorište i novoizgrađene  športske  terene koje učenici koriste za izvođenje nastave tjelesne i zdravstvene kulture i slobodne aktivnosti. U prostoru mjesnog odbora nalazi se lijepo uređena sportska dvorana koju učenici koriste za nastavu TZK-a.

Održavanje travnjaka oko škole obavljaju zaposlenici škole i učenici, a povremeno zbog velike površine travnjaka košnju obavlja Komunalno poduzeće Zaprešić.
TražilicaKalendar
« Listopad 2014 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji


Vodič za roditelje

Okvirni vremenik

Razredna nastava

rujan

listopad

studeni

prosinac

Predmetna nastava

listopad

studeni

prosinac


Školski kurikulum

Informacije

Anketa (mala)
Najdraži dan u tjednu mi je:

Korisni linkovi
Učenici

Učitelji

Općenito

Roditelji


Sigurnost djece


Važni datumi


RSS Reader
Kalendar
20.10.2014. 09:22
20. listopada - Svjetski dan jabuka
Tradiciju održavanja Dana jabuka 20. listopada započela je godine 1990. u Londonu organizacija Common Ground (Zajednička tla), s ciljem promicanja njenih zdravstvenih kvaliteta i demonstracije mnogobrojnih sorti jabuke koje se u Engleskoj uzgajaju. S vremenom su tradiciju obilježavanja Dana jabuka i drugdje u svijetu prihvatile brojne škole i udruge promičući na taj način važnost jabuke u zdravlju i prehrani ljudi.


 

preskoči na navigaciju