preskoči na sadržaj
O školi

      

       

Osnovna škola Ljudevita Gaja iz Zaprešića sastoji se od osmorazredne matične škole. Učenici naše škole uglavnom stanuju u sjeverozapadnom dijelu Zaprešića, a manji broj putuje sa šireg područja iz okolice Zaprešića. Za učenike putnike osiguran je prijevoz jer je Zaprešić dobro prometno povezan sa svojom širom okolicom, a također i sa Zagrebom.

Kulturna povezanost sa Zagrebom je dobro  zastupljena te ćemo stoga i ove školske godine raditi na uspostavljanju suradnje s kulturnim institucijama Zagreba.

Kulturna baština Zaprešića je bogata i ima dugu tradiciju. Spomenici kulture se održavaju i obnavljaju zajedničkim naporima Grada Zaprešića i Ministarstva RH.

Tijekom cijele školske godine 2014./2015. naši će se učenici uključivati u kulturnu obnovu te upućivati na nacionalnu prošlost, povijest, običaje i kulturno blago. Socio-ekonomska struktura je uglavnom zadovoljavajuća te se ne razlikuje bitno u usporedbi sa sličnim školama u Zagrebu.

Unutrašnji prostor škole čini 17 učionica, radionica za izvođenje nastave tehničke kulture, učionica za informatiku, školska knjižnica, dvorana za tjelesnu i zdravstvenu kulturu i mala dvorana. Unutrašnji prostor škole predviđen je za najviše 960 učenika za rad u dvije smjene u  redovitoj  nastavi. Na početku školske godine 2014./2015. u našu školu upisano je 880 učenika, a raspoređeni su u 36 razrednih odjela. U školi imamo pet razrednih odjela u koje su uključeni učenici koji borave u produženom boravku, a to nam značajno otežava organizaciju rada zbog pomanjkanja prostora.

Nastava se izvodi u dvije smjene. U prvoj smjeni nalazi se 18 razrednih odjela (4 odjela prvih razreda, 5 odjela trećih razreda, 4 odjela petih razreda i 5 odjela sedmih razreda). U drugoj smjeni nalazi se 18 razrednih odjela (5 odjela drugih razreda, 5 odjela četvrtih razreda, 4 odjela šestih razreda i 4 odjela osmih razreda).

Nastava tjelesne i zdravstvene kulture izvodi se u športskoj dvorani i na novoizgrađenim športskim terenima.

Škola ima  informatičku učionicu. Raspolažemo s 20 računala i 2 pisača. Informatička  oprema  redovito  se  obnavlja  i  održava. Ove školske godine u školu smo uveli projekt  e – Dnevnik.

OŠ Ljudevita Gaja ima uređen park ispred školske zgrade te športske terene iza zgrade. Škola ih koristi za izvođenje nastave tjelesne i zdravstvene kulture i slobodne  aktivnosti.

Oko školske zgrade, školskog dvorišta i športskih terena izgrađena je ograda. Izgradnja ograde povećala je sigurnost naših učenika.

Na cijeloj školskoj zgradi zamijenjeni su dotrajali prozori. Škola je izradila projektnu dokumentaciju za  dogradnju škole te ishodila lokacijsku dozvolu i potvrdu glavnog projekta.                                                                                      

Dogradnja škole počela je po završetku nastavne godine, 14.06.2014.godine, a završetak dogradnje i useljenje u novosagrađeni dio škole predviđeni su za početak šk. god.2015./2016.

Održavanje travnjaka oko škole obavljaju zaposlenici škole i učenici, a  zbog velike površine travnjaka košnju obavlja Komunalno poduzeće Zaprešić.

 
Pristup e-Dnevniku


Digitalni školski list


TražilicaKalendar
« Listopad 2015 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji


Vodič za roditelje


Okvirni vremenik


Školski kurikulum


Informacije


Anketa (mala)
Udžbenike:

Korisni linkovi
Učenici

Učitelji

Općenito

Roditelji


Sigurnost djece


Važni datumi


RSS Reader
Kalendar
05.10.2015. 09:15
5. listopada - Svjetski dan učitelja
Svjetski dan učitelja obilježava se svake godine 5. listopada. Taj je dan prigoda da se pokaže da je rad učitelja i nastavnika prepoznat kao jedan od najvažnijih za ukupan razvoj društva te da se kao takav i cijeni. Cilj Svjetskog dana učitelja je mobilizirati podršku za nastavnike kako bi se osiguralo da će učitelji i dalje ispunjavati potrebe budućih generacija te podići obrazovanje na razinu društvene važnosti i izvući učitelje iz poluanonimnosti i dati im društvenu važnost koju zaslužuju.


 

preskoči na navigaciju