preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ljudevita Gaja Zaprešić

 > O školi
O školi

      

Osnovna škola Ljudevita Gaja iz Zaprešića sastoji se od osmorazredne matične škole. Učenici naše škole uglavnom stanuju u sjeverozapadnom dijelu Zaprešića, a manji broj putuje sa šireg područja iz okolice Zaprešića. Za učenike putnike osiguran je prijevoz jer je Zaprešić dobro prometno povezan sa svojom širom okolicom, a također i sa Zagrebom.

Kulturna povezanost sa Zagrebom je dobro zastupljena te ćemo stoga i ove školske godine raditi na uspostavljanju suradnje s kulturnim institucijama Zagreba.

Kulturna baština Zaprešića je bogata i ima dugu tradiciju. Spomenici kulture se održavaju i obnavljaju zajedničkim naporima Grada Zaprešića i Ministarstva RH.

Tijekom cijele školske godine 2017./2018. naši će se učenici uključivati u kulturnu obnovu te upućivati na nacionalnu prošlost, povijest, običaje i kulturno blago. Socio-ekonomska struktura je uglavnom zadovoljavajuća te se ne razlikuje bitno u usporedbi sa sličnim školama u Zagrebu.

Unutrašnji prostor škole čine 24 učionice, radionica za izvođenje nastave tehničke kulture, učionica za informatiku, školska knjižnica, dvorana za tjelesnu i zdravstvenu kulturu i mala dvorana. Unutrašnji prostor škole predviđen je za rad u dvije smjene u  redovitoj  nastavi. Na početku školske godine 2017./2018. u našu školu upisano je 837 učenika, a raspoređeni su u 39 razrednih odjela. Od toga je jedan razredni odjel posebni razredni odjel u koji su uključena dva učenika. U školi imamo šest razrednih odjela u koje su uključeni učenici koji borave u produženom boravku.

Nastava se izvodi u dvije smjene s tjednom izmjenom smjena. U prvoj smjeni nalazi se 18 razrednih odjela (5 odjela drugih razreda, 4 odjela četvrtih razreda, 5 odjela šestih razreda i 4 odjela osmih razreda). U drugoj smjeni nalazi se 20 razrednih odjela (5 odjela prvih razreda, 5 odjela trećih razreda, 5 odjela petih razreda i 5 odjela sedmih razreda). Nastava u posebnom razrednom odjelu izvodi se u jutarnjoj smjeni.

Nastava tjelesne i zdravstvene kulture izvodi se u sportskoj dvorani i na novoizgrađenim sportskim terenima.

Škola ima dvije  informatičke učionice. Raspolažemo s optimalnom količinom računala i pisača. Informatička  oprema  redovito  se  obnavlja  i  održava. U školi provodimo projekt  e-Dnevnik.

OŠ Ljudevita Gaja ima uređen park ispred školske zgrade te sportske terene iza zgrade. Škola ih koristi za izvođenje nastave tjelesne i zdravstvene kulture i slobodne  aktivnosti.

Oko školske zgrade, školskog dvorišta i sportskih terena izgrađena je ograda. Izgradnja ograde povećala je sigurnost naših učenika. Na cijeloj školskoj zgradi zamijenjeni su dotrajali prozori.

Završena je dogradnja škole te već treću  školsku godinu radimo u novom prostoru. Ukupno je dograđeno 944,25 m² prostora, 8 učionica s pratećim kabinetima, sanitarni čvor, rampa i dizalo za invalide. U dograđenom dijelu škole, u prizemlju, nastavu i produženi boravak imaju učenici 1. i 2. razreda koji su uključeni u produženi boravak. Na katu su učionice tehničke kulture, informatike i stranih jezika,a ove školske godine u ovom prostoru organizirana je nastava za učenike 3.e razreda zbog povećanog broja razrednih odjela produženog boravka u razrednoj nastavi.

Održavanje travnjaka i košnju trave oko škole obavljaju školski domari, a povremeno uključujemo i djelatnike Komunalnog poduzeća Zaprešić. U održavanje i čišćenje okoliša škole po potrebi se uključuju svi djelatnici škole i učenici.

Pristup e-Dnevniku

Digitalni školski list

Okvirni vremenik

Školski kurikulum
Informacije

Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Korisni linkovi
Sigurnost djece

 

CMS za škole logo
Osnovna škola Ljudevita Gaja Zaprešić / Ljudevita Gaja 2, HR-10290 Zaprešić / www.os-ljudevita-gaja-zapresic.skole.hr / ured@os-ljudevita-gaja-zapresic.skole.hr
preskoči na navigaciju