preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ljudevita Gaja Zaprešić

Školski projekti

Školski  projekti

U sklopu školskih preventivnih programa zlouporabe sredstava ovisnosti  anketiramo sve učenike sedmih razreda kako bismo imali uvid u njihov doticaj sa sredstvima ovisnosti (pušenje, alkohol, droge). Isti projekt rađen je u svih osam škola bivše općine Zaprešić, a rezultate objedinjujemo u “Zaprešićkom špiglu “.


Nastavit ćemo i projekt “Koliko znamo o AIDS-u“ s učenicima  osmih razreda, a povodom Dana borbe protiv AIDS-a liječnik školske preventivne medicine održat će predavanje za učenike.
Razrednici će uz pomoć pedagoga na satovima razrednog odjela obrađivati teme po priručniku za učitelje “Humane vrednote“, a za sate razredne zajednice su svim razrednicima dane gotove radionice prilagođene uzrastu učenika.


Nastavljamo projekt  “Afirmacijom pozitivnih vrijednosti protiv nasilja”, koji podrazumijeva: obradu teme na Učiteljskom vijeću, roditeljskim sastancima i satovima razrednika, a njime promičemo nenasilno rješavanje sukoba.

Tijekom školske godine planiramo imati roditeljske sastanke s određenom tematikom, a u sklopu projekata koji će se raditi. Po potrebi bit će sazvani posebni roditeljski sastanci (za učenike s negativnim ocjenama te učenike s neopravdanim izostancima i sl.)


Eko-škola smo, radimo na očuvanju i zaštiti okoliša. Tijekom školske godine prikupljamo stari papir i baterije, a prihodom od prodaje sufinancirat ćemo izlet za najbolji razred. Imamo eko-kodeks, eko-himnu, logo škole i eko-pano. U travnju organiziramo projektni dan posvećen Danu planeta Zemlje i Uskrsu. Također organiziramo školski ekološki kviz i Uskrsni sajam. Školskim ekološkim kvizom obilježavamo Dan planeta Zemlje.
 

Provodimo osnovni CAP program (Child Assault Prevention) – prevencija zlostavljanja djece. Nositelji programa su Dubravka Vulić, dipl. Pedagog, Anita Zubčić Ban, učiteljica razredne nastave, Rinka Grujičić, učiteljica razredne nastave i Martina Levak, učiteljica razredne nastave. Ciljana skupina su roditelji i  učenici 2. razreda. Program ima za cilj smanjiti ranjivost djece i njihovu izloženost različitim oblicima zlostavljanja informiranjem i poučavanjem učinkovitim prevencijskim strategijama; potaknuti lokalnu zajednicu da sprječavanje nasilja među ljudima, a posebno zlostavljanja djece, prepozna kao svoj važan cilj i nastojanje; sustavan pristup prevenciji zlostavljanja djece.
U TEEN CAP programu – prevenciji zlostavljanja tinejdžera nositelji programa su Dubravka Vulić, dipl. pedagog i dr. Miro Benčić (roditelj). Ciljana skupina su roditelji i učenici 8. Razreda. Ciljevi ovog programa su: povećati informiranost zajednice o problemu nasilja nad adolescentima; pružiti adolescentima znanja i vještine za postupanje u opasnim situacijama; utjecati na mijenjanje stavova i vjerovanja koji leže u pozadini nasilništva.
       

Preventivni program „Modifikacija ponašanja putem igre“ – MPPI, radimo u suradnji s Centrom za mladež Zaprešić. Program ima za cilj stvaranje vrijednosnog sustava i stavova "radom kroz igru" kako bi se uklonili ili spriječili rizici pojavljivanja društveno neprihvatljivog ponašanja djece koja uzrokuju maloljetničku delikvenciju. Cilj je i stvaranje pozitivnog okruženja u kojem djeca mogu razviti i korisno upotrijebiti svoje potencijale na kognitivnom, emocionalnom i socijalnom planu.

U sklopu projekta „Identifikacija i rad s darovitim i potencijalno darovitim učenicima“ identificiraju se potencijalno daroviti učenici trećih razreda koji se ističu svojim sposobnostima. Identificirani potencijalno daroviti učenici četvrtih razreda uključuju se u Radionice za kreativno mišljenje, koje vodi školska psihologinja. Osnovna svrha projekta je poticanje osobnog rasta i razvoja darovitih učenika, razvijanje kreativnog mišljenja i prevencija neprihvatljivog ponašanja darovite djece. Ove godine planirane su radionice za potencijalno darovite učenike četvrtih, petih, šestih i sedmih razreda.
         

Projekt „Tribo-moderna“ provodi se u suradnji sa udrugom Capoeira Amazonas i Centrom za mladež Zaprešić, a korisnici su učenici koji su od strane škole procijenjeni kao djeca u visokom riziku od pojave poremećaja u ponašanju ili kao djeca koja su izolirana od strane vršnjaka, nedostaje im socijalne podrške ili je njihova obitelj nižeg socio-ekonomskog statusa. Opći cilj projekta je utjecati na promjenu percepcije i stavova djece, vezano uz poimanje kako samog sebe tako i okoline te djelovati u smjeru jačanja unutarnjih kapaciteta i pozitivnog utjecaja na cjelokupno ponašanje.

Projekt „VOZI“ (volontiram, organiziram, znam i iniciram) provoditi ćemo u suradnji sa Centrom za mladež, Zaprešić, a kroz ovaj projekt će volonteri pružati pomoć u učenju za naših 5 učenika.

 

vijesti

Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
DIGITALNI ŠKOLSKI LIST

Pristup e-Dnevniku

Školski tableti
Temeljni dokumenti
Informacije

UPIS U 1.r.
Sigurnost djece

Satnica
 
Smjena A
       
1. 7:45 - 8:25
2. 8:30 - 9:10
3. 9:20 - 10:00
4. 10:10 - 10:50
5. 10:55 - 11:35
6. 11:40 - 12:20
7. 12:25 - 13:05
 
Smjena B
       
0. 13:05 - 13:45
1. 13:45 - 14:25
2. 14:30 - 15:10
3. 15:20 - 16:00
4. 16:10 - 16:50
5. 16:55 - 17:35
6. 17:40 - 18:20
7. 18:25 - 19:05
Korisni linkovi
CMS za škole logo
Osnovna škola Ljudevita Gaja Zaprešić / Ljudevita Gaja 2, HR-10290 Zaprešić / www.os-ljudevita-gaja-zapresic.skole.hr / ured@os-ljudevita-gaja-zapresic.skole.hr
preskoči na navigaciju